Lue uusin asiakaslehti

Yrttistä menoa – nämä lisäkkeet rokkaavat lautasella

Hyvä ruoka muistuttaa tanssia: itsekseenkin mukavaa, mutta kun parketilla pyörähtelee useampi, nousee meno kattoon. Myös pääruoka maistuu paremmalta, kun se saa kaverikseen maukkaan lisäkkeen. Nyt siis joukolla letkein lantein ja letkajenkoin valmistamaan lisäkkeitä, jotka nostavat pääruoan svengaavalle tasolle. Parhaimmillaan lopputulos on kuin makumatka ulkomaille.

Perunaa pariisilaisittain on lisäkkeiden aatelia – nopea ja helppo valmistaa, maistuu monille ja tuo palan Ranskaa ammattikeittiön patoihin ja ruokailijoiden lautasille. Tässä mainiossa lisäkkeessä valkosipuli ja rosmariini lyövät tahtia appelsiinin ja sitruunan kanssa. 

Yrttien ystävät rakastavat myös juustomestarin peruna-bataattivuokaa. Se on täyteläisen sulatejuuston, Provencen yrttien ja sipulin onnistunut liitto. Ja mikä parasta, vuoka paitsi hurmaa myös täyttää ihan jokaisen.

Värikkäämmästä menosta nauttivien valinta on yrteillä maustettu punajuurikiusaus. Ruoassa on – yllätys, yllätys – kosolti punajuurta! Kaverikseen se on saanut mm. porkkanaa, sipulia ja riisiä. Rakuuna, yrttitarhan sekoitus ja rouhittu valkosipuli viimeistelevät makuelämyksen.

Nappaa oheiset lisäkereseptit bravuureiksi sellaisenaan tai tuunaa uudenlaisiksi versioiksi. 
 

Katso lisää lisäkereseptejä »

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu