Lue uusin asiakaslehti

Sano ’ei’ energiahävikille ja ’kyllä’ kylmävalmistukselle!

Ammattikeittiön arjessa on kukkuroittain erilaisia haasteita, jotka odottavat ratkaisuaan: Raaka-aine-, logistiikka- ja energiakustannukset ovat jatkuvassa nousussa, minkä lisäksi ammattitaitoisista työntekijöistä on jatkuva pula. Nyt onkin korkea aika tehostaa keittiön prosesseja ja pistää perusasiat kuntoon – nyt on korkea aika kokeilla kylmävalmistusta!

Kylmävalmistus on tehokas tapa valmistaa kaikkea hyvää

Suurin osa ruoista kypsennetään edelleen perinteisillä valmistusmenetelmillä, vaikka kylmävalmistus olisi monin verroin kannattavampi vaihtoehto. Se mahdollistaa yksinkertaisemman laitekannan ja sen, ettei henkilökuntaa ja resursseja tarvitse sitoa samalla tavalla jokaiseen työvaiheeseen. Näin ollen keittiön prosessit yksinkertaistuvat ja tehostuvat huomattavasti.

Kylmävalmistuksessa hyödynnetään tarkkaa reseptiikkaa, minkä ansiosta ruokaa voidaan valmistaa tarpeen vaatima määrä. Näin ollen ruoka pysyy tasalaatuisena ja ruokahävikki aisoissa. Ruokaa ei tarvitse kypsentää ja lämmittää useaan otteeseen, vaan kypsennys voidaan hoitaa lopuksi uunissa tai vaunussa. Toisin kuin kuumavalmistus kylmävalmistus ei sido koko ajaksi henkilöstöä patojen äärelle, vaan työvoimaa voidaan vapauttaa muihin tehtäviin.

Kokeile: kiisseliä kylmävalmistuksella

Kiisseli on yksi suomalaisten ikisuosikeista mitä jälkiruokiin tulee. Se on kätevä tehdä ja mahdollisuuksiltaan erittäin monikäyttöinen. Sitä voi tarjoilla sellaisenaan, yhdistellä maidon, kaurajuoman tai vaniljakastikkeen kanssa tai käyttää kastikkeena muille jälkiruoille. Sen voi tarjoilla niin kuumana kuin kylmänä. 

Suurtalouskeittiöissä kiisseliä saatetaan tehdä tiuhaan ja kerralla suuriakin määriä, joten myös sen valmistamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Vanha kansa muistaa kiisselin edullisesti valmistuvana jälkiruokana, mutta sitä se ei enää suoranaisesti ole; pakastemarjat maksavat maltaita, ja kun muutkin raaka-aineet ovat jatkuvasti kallistumaan päin, saattaa yhdelle kiisselisatsille tulla yllättävän paljon hintaa.

Kiisselin kaltaisten usein valmistettavien ruokien kohdalla kannattaakin olla ajan tasalla. Valmistusprosessin tehostamisella voi olla suuriakin positiivisia vaikutuksia paitsi keittiötekemisen tehokkuuteen myös energialaskuun. Kiisseliä ei kuitenkaan tarvitse välttämättä valmistaa perinteisellä tavalla – kylmävalmistus olisi monella tapaa järkevä vaihtoehto!

IsoMitta jälkiruokakiisselit/-keitot ja kylmävalmisteet

Kaikkea ei suinkaan tarvitse tehdä alusta asti itse, sillä IsoMitan tuoteperhe on täynnä kaikkea hyvää. Tutustu herkullisiin jälkiruokakiisseleihimme/-keittoihimme – löydä suosikkimakusi, kokeile sellaisenaan, tuunaa mielesi mukaan tai loihdi jotain täysin uutta. 

Kiisseli-/keittoaineksemme on valmistettu kuivatuista marjoista ja hedelmistä. Kuivattujen raaka-aineiden ansiosta pakkaukset painavat mahdollisimman vähän ja toisaalta taas sisältävät mahdollisimman paljon marjaa tai hedelmää. Kätevää, järkevää ja reilua – logistiikan kannalta myös ekologisempaa!

Kaikki kiisseli-/keittoaineksemme ovat laktoosittomia, maidottomia, kananmunattomia, soijattomia ja gluteenittomia. Niiden makeus on peräisin sokerista, eikä makeutusaineita ole käytetty. Kiisseli-/keittoaineksiin on lisätty C-vitamiinia. 

Sukella vieläkin syvemmälle kiisseleiden maukkaaseen maailmaan ja ota valmiit kiisselireseptimme kokeiluun! Muista lisäksi tutustua IsoMitan kylmäsuurusteisiin tuotteisiin. Niiden avulla voit tutustua näppärästi kylmävalmistuksen valloittavaan maailmaan.

Tässä muutama herkullinen resepti kylmävalmistuksen aloittamiseen:

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu