Lue uusin asiakaslehti

Hyvinvointia lautasen täydeltä

Ruoan positiiviset terveysvaikutukset ovat yhä näkyvämmin esillä nykypäivänä. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävä wellness-trendi näkyy sosiaalisessa mediassa, televisiossa, katukuvassa – ihan kaikkialla. Suosituksena on, että kasvikset saisivat vallata lisää alaa lautaselta ja tuore- ja raakaruoat korvata prosessoituja valmisruokia.

Wellness on saanut monet yrittäjät lähtemään mukaan ravintolamaailmaan. Vasta-alkajien lisäksi markkinoilla vaikuttaa myös toimijoita, joilla on jo vuosien tai jopa vuosikymmenten kokemus ja osaaminen terveellisen kasvisruoan valmistamisessa – ja näin ollen myös eräänlainen pioneerin viitta harteillaan. Yksi näistä yrityksistä on näyttelijänä tunnetun Satu Silvon luotsaama kasvisravintola Silvoplee.

Luontoon voi aina luottaa

Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Silvoplee on ihastuttanut hyvinvoinnista, hyvästä kasvisruoasta ja elävästä ravinnosta nauttivia asiakkaita jo reippaasti yli kaksi vuosikymmentä. Ravintolan filosofiana on tarjota herkullista, alusta asti käsin tehtyä, luomupohjaista kasvisruokaa ja elävää ravintoa. 

– Menyymme on lähtökohtaisesti gluteeniton, maidoton ja kananmunaton, mutta kaikki on räätälöitävissä asiakkaan mieltymysten, toiveiden ja tarpeiden mukaan – erityisruokavaliot huomioiden. Loihdimme lisäksi teemamenyitä ja huomioimme tietysti myös juhlapyhät ja sesongit, Silvo kertoo.

Silvopleen menyy tarjoaa jokaiselle jotakin: alkusalaatteja, lämpimiä kasvispohjaisia pääruokia, raakakakkuja, luomuviinejä, kombuchaa sekä gluteenitonta leipää. Makupaletti on laaja ja tarkkaan harkittu. Sen tietävät myös asiakkaat, joista monet käytävät ravintolassa useasti. Kaikkia ruokia yhdistää sataprosenttinen luotto tuoreisiin ja puhtaisiin luonnon antimiin.

”Unelma-casting kasassa”

Silvopleen matka synnystä tähän päivään on ollut pitkä ja mutkitteleva – välillä kivikkoinenkin. Vuodet ovat opettaneet uutta, mahdollistaneet vanhojen taitojen syventämisen ja tuoneet yhteen suurisydämisiä superosaajia, joilla kaikilla on yhteinen tavoite – luoda asiakkaille mahdollisimman mieleenpainuva elämys käsin tehdyn, luomuraaka-aineisiin nojaavan kasvisruoan parissa.

– Oma taustani on televisiotuotannoissa, näyttämöillä ja juontolavoilla. Aivan kuten teatterissa, ravintolankin kulisseissa ahkeroi monenlaista superammattilaista. Koen, että juuri tällä hetkellä meillä on todellinen unelma-casting kasassa. Tällä porukalla melkeinpä mikä tahansa on mahdollista, Silvo suitsuttaa.

Samoilla linjoilla ovat myös Silvopleen ravintolapäällikkö Päivi Tiainen ja keittiöpäällikkö Pilvi Häkämies. He korostavat Silvon olevan ehdottomasti Silvopleen sydän ja sielu, joskin toimiva ravintolakokonaisuus koostuu lopulta monesta osasta, ja kaikkien työpanosta tarvitaan. Keittiö on eräänlainen laboratorio, jossa saa keksiä, innovoida ja innostua.

– Mitä syvällisemmin pureudutaan raaka-aineisiin, sitä täsmällisemmin voidaan edistää kokonaishyvinvointia jo pelkällä ruoalla, Silvo tiivistää.

Keittiömestari Pilvi Häkämiehen kasvisruokavinkit

  • ”Eat the rainbow” eli käytä monipuolisesti värikkäitä tuoreita kasviksia; marinoi salaatiksi tai paahda kevyesti uunissa lisukkeeksi.
  • Palkokasvit ovat ilmastoystävällinen, edullinen ja herkullinen proteiininlähde. Linssit sopivat hyvin keittoon, pavut ja kikherneet puolestaan mausteisiin pataruokiin.
  • Tuunaa perinteisistä jauheliharuoista kasvisversioita soijarouhetta hyödyntämällä.
  • Käytä rohkeasti ja monipuolisesti mausteita, sillä kasviproteiinit kaipaavat monesti makua. Omiin suosikkeihini kuuluvat Lähi-Idästä tutut mausteet, tuoreet yrtit, valkosipuli, chili ja laadukas puhdistamaton merisuola.
  • Umamin makua kasvisruokiin ja erityisesti tofuun saa helposti soijakastikkeesta.
  • Paista tofu herkullisen rapeaksi reilussa määrässä öljyä!


Aiheeseen liittyvää:

silvoplee.fi »
Antaa vihertää vaan! – kasvisruoka kannattaa aina »

Satu Silvon kuva: Paula Osenius
Muut kuvat: Jaakko Vuorenmaa

 

Loihdi sateenkaaren värejä lautaselle myös IsoMitan upeilla resepteillä: 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu