Lue uusin asiakaslehti

Ideoita ja vaihtelua joulupöytään

Joulu on taas, joulu on taas… On aika valmistaa vieraille ja asiakkaille jos jonkinmoisia jouluruokia. Jos kaipaat uusia reseptejä ja ideoita, niin täältä pesee. 

Ehkä valmistat jo ennen joulunpyhiä monta joululounasta tai useita joulujuhlia, ehkä haluat tarjota joulufiilistä, mutta et vielä aaton ruokia, ehkä vaan kaipaat jotain uusia reseptejä. Perinteiset ruoat toki ovat klassikkoja kautta aikojen, mutta tässä on vähän vaihtelua niillekin asiakkaille, jotka syövät joka päivä patojesi herkkuja. 

Kattilat täynnä puuroo!

Riisipuuro maistuu niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin lounaaksikin. Vaihtelua puuroon saat helposti IsoMitan eri kiisseleistä – makujahan on jopa 14.

Tarjoa IsoMitta Riisipuuroa esimerkiksi IsoMitta Omena-kanelikiisselin tai IsoMitta puolukkakiisselin kanssa. Puuroresepti on 40 hengelle, mutta hyödynnä ylijäänyt puuro vaikka riisivanukkaissa. Syömättä jäänyt riisipuuro toimii muuten uskomattoman hyvin myös pannukakuissa ja leivissäkin. Harvoin puuroa kuitenkaan jää yli, joten tässä myös Jouluisen riisivanukkaan resepti alusta alkaen. 

Kun puurot on keitelty, voi kattiloissa joulun alla – ja jälkeenkin –  kiehauttaa Jouluista naurissosekeittoa (>>). Inkivääri tuo raikkautta ja joulun makua tähän keittoon.

Jouluisia kalaruokia

Monenlaiset savustetut ja graavatut kalat löytyvät lähes aina joulupöydästä. Tässä muutama resepti niille, jotka haluvat jotain erilaista kalapöytään. 

Maukas sillihyytelö valmistetaan hapankorppupohjan päälle irtopohjaiseen rengasvuokaan. Lohiterriinin voi viimeistellä lisäämällä katkarapuja, kalanpaloja tai vaikkapa höyrytettyjä kasviksia. Täytetty joululohi saa maukkaan täytteen rakuunasta, timjamista, basilikasta ja tuorejuustosta. 

Helppo joululeivonta on paras lahja itselle ja asiakkaille. Ranskalainen jouluhalko kruunaa koko kattauksen. Suosittelemme maustamaan suklaamoussella, appelsiinilla ja manteliliköörillä, mutta voit kokeilla omia suosikkimakujasikin. Miten olisi luumu tai puolukka?

Muista myös, että olemme aiemmin kirjoittaneet joulun parhaimmista kastikkeista ja uudenvuoden lupaavimmista jälkiruoista.

 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu