Joulun kastikkeilla tiptap-tunnelmaa ja mistelin taikaa
Joulupöytä notkuu herkkuja, jotka nousevat uudelle tasolle saadessaan hyvää kastiketta rinnalleen. Oikea kastike oikealle ruokalajille on joulun odotetuin ihme. Paketoimme valmiiksi muutamia ideoita, joiden avulla valmistat joulun parhaimmat kastikkeet.
Kastikkeet ovat jääneet vaatimattomaan sivuosaan joulupöydän perinteissä, vaikka niiden avulla ruoka aateloituu juhlavaksi. Kastikkeet ovat hyvä tapa uudistaa perinteisiä joulupöydän makuja. Lisää tuttuun kastikkeeseen jouluista twistiä, täyteläisyyttä, lämpöä tai kokeile kokonaan uutta reseptiä.
Korvatunturin tuulet maistuvat kermaisen sileässä Glögillä maustetussa paistinkastikkeessa ja Joulupöydän piparisessa kermakastikkeessa. Kokeile liharuokien kanssa! Taateleilla maustettu punaviinikastike on joulun paras lahja. Miksi tätä ei ole ennen keksitty?
Kaada kinkun kupeelle Pähkinäistä kastiketta tai Portviinikastiketta a’la Gustav Bong. Joulukalan kaveriksi sopii Sinappinen voikastike kalalle. Hummeri-valkoviinikastike maistuu ja tuntuu samalta kuin odottelu mistelin oksan alla. Vai kaipaatko väriä pöytään? Valitse sitten Joulunpunainen kastike kalalle.