Valkosuklaata ja mustikkaa
Annoksia: 14 kpl
Annoskoko: 100 g
Määrä: 1,4 kg
Valkosuklaamousse | |
0,050 kg | IsoMitta Valkosuklaamousseainekset |
0,090 l | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,001 kg | Liivatelehti |
Lämmitä maitoa kevyesti ja lisää joukkoon liotettu liivate, anna jäähtyä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaahdota 10 minuuttia yleiskoneessa. Siirrä pursotin pussiin.
Mustikkasisus | |
0,033 kg | IsoMitta Mustikkakiisseli/ -keittoainekset |
0,160 l | Vesi |
0,010 kg | Sitruunamehu, makeuttamaton |
0,020 kg | Sokeri |
0,002 kg | Liivatelehti |
Liota liivate kylmässä vedessä. Sekoita ainekset keskenään ja kiehauta. Säästä lientä 60g mustikkamaitoon jonka jälkeen lisää liotettu liivate joukkoon ja kaada muotteihin. Pakasta
Täytä muotit valkosuklaamoussella ja paina sisään jäädytetty mustikkasisus. Täytä loppuun ja kopauta mahdollisimman tasaiseksi. Jäädytä Valmista paahdettu valkosuklaa
0,160 kg | Valkosuklaa |
Lämmitä uuni 160 asteiseksi. Murra valkosuklaa pienemmiksi paloiksi ja asettele leivin paperin päälle. Paahda suklaata kunnes ovat kauniin ruskeaa ja anna jäähtyä huoneen lämmössä. Koveta jääkaapissa ja hienonna veitsellä pieniksi paloiksi
Mustikkamaito | |
0,060 kg | Mustikkasisu |
0,100 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,050 kg | Marinoitujen mustikoiden liemi |
Yhdistä ainekset keskenään ja tarjoile erillisestä tarjoiluastiasta tai suoraan lautaselle
Valkosuklaakreemi | |
0,160 kg | Valkosuklaa |
0,005 kg | Inverttisokeri |
0,105 kg | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,150 kg | Vispikerma, laktoositon |
0,005 kg | Liivatelehti |
Sulata suklaa kulhossa ja lisää joukkoon inverttisokeri. Kiehauta kattilassa maito ja lisää joukkoon liotettu liivate. Emulsoi maito suklaan joukkoon pienissä erissä ja kaada lopuksi ohuena nauhana kylmä kerma. Anna asettua jääkaapissa minimissään 4 tuntia jonka jälkeen vatkaa auki ja siirrä pursotinpussiin
Marinoituja mustikoita | |
0,100 kg | Mustikka, tuore |
0,050 kg | Sokeri |
0,050 kg | Vesi |
Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa, anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt liemi mustikoiden päälle ja anna maustua
Tuille keksi | |
0,050 kg | Voi, suolaton |
0,050 kg | Kananmunan valkuainen |
0,050 kg | Gluteeniton jauhoseos |
0,050 kg | Tomusokeri |
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneen voin joukkoon tomusokeri, vehnäjauhot ja puolet valkuaisesta. Lisää loput valkuaiset. Älä vatkaa. Levitä silikooni matolle ja paista 160 asteessa kypsäksi. Halutessasi voit paistaa massaa hetken jonka jälkeen voit muotoilla haluamasi muotoisia keksejä ja kypsentää ne loppuun muotoilun jälkeen. Koka kuvan mukaisesti.