Lue uusin asiakaslehti

Hui hirvitys miten herkullista! – halloween on täynnä makua

Lehtitaikinaan kääriytyneet nakkipiilomuumiot, lautaselta toiselle haahuilevat banaanihaamut, lakunauhajaloin kipittivät muffinihämähäkit, halloweenkurpitsoiksi naamioituneet mandariinit… Halloween on kauhistuttavien keksintöjen, irvokkaiden innovaatioiden ja makaaberien makumaailmojen juhlaa! Monet odottavat halloweenherkuilta hirvittävän ulkomuodon ja maukkaan sisuksen yhdistelmää. 

Halloweenina ruoka saa näyttää oudolta ja pelottavalta, kunhan se vakuuttaa tuoksullaan ja maullaan. Juhla kutsuu kaikki suurtalouskeittiön laborantit ja noidanalut tekemään karmeita kokeita ja keittämään porisevia taikajuomia. Kummitteleeko mielessäsi mehukkaita ideoita täydellisestä halloweenreseptiikasta? – nyt on aika säväyttää! Siispä haali kasaan kaikkea hyvää ja herkullista ja luo niistä oma Frankensteinin hirviösi! 

Hyödynnä kotimaiset satokauden herkut

Halloweenina kannattaa juhlistaa myös sesongin tarjoamia makuelämyksiä – eikä vähiten siksi, että monet haluavat keventää ruokavaliotaan ja kokeilla jotain uutta lihattoman lokakuun merkeissä! 

Lokakuun kotimaisia sesonkiherkkuja ovat muun muassa omena, sienet, juurekset, kaalit ja sipulit. Piristä sateista ja viimaista vuodenaikaa paistoksilla, piirakoilla, padoilla, keitoilla, liemillä ja hilloilla. Muista myös, että etenkin koristelussa kannattaa käyttää kaudelle ominaista väripalettia – kirjavia vaahteranlehtiä ja kirkkaanpunaisia pihlajanmarjoja. 

Muista käyttää kurpitsa kokonaisuudessaan

Ehkä tunnusomaisin osa halloweenia ovat koverretut kurpitsalyhdyt. Paitsi kodeissa myös ravintoloissa, hotelleissa ja koulukeittiöissä innostutaan askartelemaan hirvittäviä irvileukaisia kurpitsalyhtyjä – jopa siinä määrin, että kurpitsojen sisukset saattavat lentää epähuomiossa biojäteastian pohjalle. Halloweenina kannattaakin kiinnittää huomiota hävikkiin ja palauttaa mieleen sesonkiin sopivat kurpitsareseptit. 

Vai miltä kuulostaisi esimerkiksi miellyttävä ja kevyt kurpitsakeitto, tuhtia makua tarjoava possu-kurpitsapata tai niin ihmisille kuin möröille maistuva broileri-kurpitsavuoka, josta kannattaa ehdottomasti kokeilla myös kylmävalmisteista versiota!

IsoMitta tekee halloweenista hyytävän hyvän!

Jos haluat tehdä vuoden karmivimmasta juhlasta ikimuistoisen, kokeile IsoMitan laadukkaita tuotteita ja herkullisia reseptejä. Loihdi päättömän hyviä alku- ja pääruokia hyödyntämällä vaikkapa IsoMitan suosittuja liemiä sekä kastike- ja keittopohjia tai pöyristytä pöytävieraidesi makuhermoja järkyttävän hyvillä jälkiruoilla.

Tässä muutama pelkoa herättävän hyvä resepti. Kokeile ja kauhistu:
 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu