Kuningatarkakku
Annoksia: 16 kpl
Annoskoko: 130 g
Määrä: 2,08 kg
0,130 kg | Gluteeniton valmiskakkupohja |
Muotoile kakkupohjasta halutun muotoinen irtopohjavuokaan.
Täyte: | |
0,600 kg | Maitorahka, laktoositon |
0,200 l | Maitojuoma laktoositon kevyt |
0,250 kg | IsoMitta Kuningatarvaahtoainekset |
0,200 l | Vispikerma, laktoositon |
0,150 kg | Sokeri |
0,125 kg | Boysenmarja |
0,125 kg | Mustikka, pakaste |
0,020 kg | Liivatelehti |
Mittaa maito, vispikerma, rahka ja IsoMitta Kuningatarvaahto -ainekset kulhoon ja vaahdota kovaksi vaahdoksi.
Lisää marjat ja sokeri.
Sulata liotetut liivatelehdet. Lisää ensin pieneen vaahtomäärään ja sekoita seos loppuun vaahtoon.
Levitä vaahtomassa vetopohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 2h mielellään yön yli.
Pintakiille: | |
0,200 l | vesi |
0,060 kg | IsoMitta Mustikka-vadelmakiisseli/ -keittoainekset |
0,010 kg | Liivatelehti |
0,050 l | Puolukkamehu, sokeroitu |
Pintakiille:
Yhdistä vesi ja IsoMitta Mustikka-Vadelmakiisseli/ -keittoainekset ja sekoita tasaiseksi.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista lehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan karpalomehutilkkaan.
Lisää liivateliemi kiisselin joukkoon ohuena nauhana.
Kaada haalea seos kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi ja anna hyytyä kylmässä noin tunti.
Koristele kakku tuoreilla pensasmustikoilla ja vadelmilla.