Sitruuna Brita
Annoksia: 12 kpl
Annoskoko: 80 g
Määrä: 0,96 kg
1,000 kpl | Vaniljatanko |
1,000 kpl | Sitruunankuori |
0,100 l | Laktoositon täysmaitojuoma |
Pese yksi sitruuna ja kuori se ohuelti. Kaada kattilaan maito. Lisää yksi halkaistu vaniljatanko ja sitruunan kuoret. Kiehauta ja anna jäähtyä n. 15-20 min.
0,100 kg | Gluteeniton , vaalea kakkupohja |
Lado kakkupohja vuokaan ja kostuta se vanilja-sitruuna maidolla.
0,040 kg | Marenkipohja |
Murusta marenkipohjaa kostutetun kakkupohan päälle.
0,150 l | Laktoositon täysmaitojuoma |
0,135 kg | IsoMitta Sitruunamousse-aines |
0,200 kg | Cream Fraiche, laktoositon |
0,010 kg | Hunaja |
Valmista mousse vatkaamalla kylmä maito ja IsoMitta Sitruunamousse-aines ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon Cream Fraiche ja hunaja, sekoita tasaiseksi. Levitä mousse kauniisti marenkimurusilla peitetyn kakkupohjan päälle . Säilytä kylmässä kelmulla peitettynä tarjoiluun saakka.
0,040 kg | Marenkipohja |
0,020 kg | Mantelilastu |
0,150 kg | Mustikka, tuore |
0,015 kg | Sitruunamelissa |
Koristele kakku juuri ennen tarjoilua tuoreilla mustikoilla, mantelilastuilla ja marenkimurusilla. Laita muutama lehti sitruunamelissaa koristeeksi.