Lue uusin asiakaslehti

Kuivaamalla parempaa – laadukkaammin

IsoMitta käyttää tuotteissaan kuivattuja raaka-aineita. Mitä se oikein tarkoittaa ja mitä etua kuivaamisesta saadaan? Auringon kypsyttämät kasvikset, sienet, marjat ja yrtit sekä tuoreet lihat ja kalat kuivataan erilaisin menetelmin ja jauhetaan jauhemaiseksi seokseksi. Kuivaaminen on ikivanha tapa säilöä ruokaa ja makuja. Kuivaamisen etuina ovat parempi säilyvyys, tasalaatuisuus ja intensiivisemmät maut.
 

Kuivatut raaka-aineet varmistavat tasaisen laadun

Käytämme tuotteissamme paljon kasviksia, vihanneksia ja yrttejä. Luonnollisestikaan sadot eivät ole aina samanlaisia: kasvuolosuhteiden vuoksi maku, väri, rakenne ja suutuntuma vaihtelevat. Käyttämällä kuivattuja aineksia takaamme tuotteidemme tasalaatuisuuden. Korkealuokkaisten raaka-aineiden ansiosta tuotteisiimme ei lisätä arominvahventeita.

IsoMitta keitto- ja liemiaineksissa käytetään EU-maista peräisin olevia raaka-aineita. Raaka-ainetoimittajiemme tuotteet täyttävät tiukat laatuvaatimuksemme niin aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan kuin mikrobiologisestikin. Käyttämämme raaka-aineet ovat aina tarkoin valittu ja tutkittu. Laadunvalvonta alkaa jo raaka-aineiden valinnassa, koska huonolaatuisia raaka-aineita ei edes kuivata.

Kuivaamisen ansiosta IsoMitan tuotteissa on pitkä säilyvyys – ilman lisättyjä säilöntäaineita. Ravintoaineet säilyvät kuivatuissa tuotteissa hyvin. Tutustu ravintosisältöihin tarkemmin tuotesivuillamme, jossa olemme kertoneet jokaisen tuotteen ravintosisällöstä.


Vähentää hävikkiä ja säästää kustannuksia

Kuivattu tuote painaa tuoretta vähemmän, mikä alentaa kuljetuskustannuksia. Kuivatun tuotteen hinta on tasainen myös sesonkien ulkopuolella, jolloin tuoreita raaka-aineita ei välttämättä ole edes saatavilla, niiden laatu ei ole paras mahdollinen tai hinnat ovat korkeammat.

Kuivattuna raaka-aineet eivät vaadi kylmäsäilytystä, mikä laskee varastointikustannuksia. Pitkän säilyvyyden ansioista hävikki pienenee, kun tuotetta voidaan käyttää vain tarvittu määrä.

Mitä kuivaaminen tarkoittaa? 

Eri raaka-aineilla on erilaiset kuivumiskäyttäytymiset ja IsoMitan raaka-ainetoimittajilla on erilaisia kuivaamisprosesseja.

Pääperiaatteen mukaan teollisuudessa kuivaaminen etenee näin:

1) Laadukkaiden raaka-aineiden valinta ja hyväksyminen. 

2) Veden haihduttaminen raaka-aineista lämmön avulla. Lämmön siirtoon käytetään yleensä kiertävää ilmaa.

3) Kuivatun raaka-aineen seulonta, virheellisten osien poistaminen ja tuotteen pakkaaminen joko sellaisenaan tai hienonnettuna.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu