Lue uusin asiakaslehti

Valtakunnallisen kouluruokakilpailun finaali käydään 14.3.2018

Missä valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa?

04.01.2018

Nyt se on selvinnyt! Helsingin, Oulun, Mäntsälän, Joensuun ja Sodankylän koulukeittiöiden tiimit kisaavat valtakunnallisen kouluruokakilpailun voitosta 14.3.2018 Gastro-messuilla Helsingin messukeskuksessa. Jo neljättä kertaa järjestettävän kilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan arvostusta ja luoda uusia reseptejä kaikkien koulukeittiöiden käyttöön.

Valtakunnallinen kouluruokakilpailu kiinnosti jälleen koulukeittiöiden ammattilaisia. Tiimejä ympäri Suomen osallistui kisaan lähettämällä liha-, kasvis- ja keittoruoan reseptit esiraadin arvioitaviksi. Yhden annoksen raaka-aineet saivat maksaa noin yhden euron. 

 – Resepteistä huokui suomalaisten koulukeittiöiden ammattitaito. Uskomattomia suorituksia!, hymyilee Brand & Training Manager Jutta Kontinen kilpailun järjestäjätaho Continental Foods Finlandilta.

– On huikeaa, miten herkullisia ja samalla terveellisiä annoksia yhdellä eurolla per ruokailija saadaan aikaiseksi. Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä, koska oikeasti kouluilla ei ole edes näin suurta summaa käytettävänä, hän jatkaa.

Nuorista koostuva esiraati arvioi kilpailuun lähetettyjen ruokien makua, ulkonäköä sekä sopivuutta kouluruokailuun. Finaalissa kohtaavat seuraavien koulujen tiimit:

Parempaa kouluruokaa vuodesta 2012

Valtakunnallinen kouluruokakilpailu on yhdistänyt kouluruoan tekijöitä, lapsia, koulun väkeä ja oppilaiden vanhempia vuodesta 2012. 

– Kouluruoka puhuttaa ja siihen me kilpailulla pyrimmekin. Haluamme hyvien makujen ja tapojen kiertävän koulusta toiseen. Siten kasvatamme kouluruoan arvostusta ja kunnioitusta yhdessä, Kontinen tiivistää. 

Eräviikinkien C-tyttöjen salibandyjoukkue arvioi ja maistoi kymmeniä kisaan ilmoitettuja ruokia. Jännitys tiivistyi 14-vuotiaiden tyttöjen kriittisten kommenttien, ylistävien mielipiteiden sekä naurun kantautuessa ympäri ruokasalia.

– Olemme tuoneet esiraatiin lapsia ja nuoria, koska heidän äänensä pitäisi olla kuuluvin kouluruokaan liittyvissä kysymyksissä. Tänä vuonna finaalin tuomaristossakin on aiempaa enemmän lapsia. Lue tarkemmin esiraadin tunnelmista >

Kilpailu järjestetään yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu