Lue uusin asiakaslehti

Valtakunnallinen kouluruokakilpailu 2016 alkoi

Missä valmistetaan Suomen parasta kouluruokaa?

03.09.2015

 Arvovaltainen lapsiraati valitsee finaaliin pääsevät tiimit ja reseptit.

 

Valtakunnallinen kouluruokakilpailu nostaa nyt kolmatta kertaa kouluruoan ja sen tekijät esille. Kilpailun tavoitteena on kasvattaa kouluruoan ja alan ammattilaisten kunnioitusta sekä tuottaa uusia ideoita ja suosikkireseptejä kaikkien Suomen koulujen käyttöön.

Vuonna 2012 järjestettiin ensimmäinen kouluruokakilpailu, jossa etsittiin kouluravintoloiden osaavimpia ammattilaisia ja maukkaimpia reseptejä. IsoMitta haluaa kilpailujen kautta korottaa kouluruoan ja sen tekemisen ansaitulle tasolle. Tarjotaanhan lounas päivittäin 900 000 lapselle ja nuorelle.

Kokoa tiimisi ja ideoi koululaisten lempiruoka

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kolmihenkiset tiimit laativat reseptit kolmelle ateriakokonaisuudelle. Reseptiikka ja valmistusmenetelmät suunnitellaan keitolle, liha- tai kalaruoalle sekä kasvisruoalle. Lisäksi 100 vuotta täyttävän Suomen kunniaksi ideoidaan ja toteutetaan jälkiruoka.

Hinnan lisäksi arvosteluun vaikuttavat reseptin toimivuus ja ravitsemussuositusten noudattaminen. Makuakaan ei sovi unohtaa. Kunnianarvoisa, lapsista koostuva esiraati valitsee finalistit loppukilpailuun Helsingin Messukeskukseen. Ketkä olisivatkaan lapsia parempia tässä tehtävässä?

Kilpailun voittajatiimi – Suomen parhaat kouluruoan tekijät – pääsevät matkalle Brysseliin.

Kilpailun ilmoittautumisaika on 1.9.–15.11.2015. Finalistijoukkueet julkistetaan 7.1.2016. Viiden parhaan joukkueen loppukilpailu käydään keskiviikkona 16.3.2016 Gastro-messuilla.

Lue lisää »

 Vuonna 2014 Suomen parasta kouluruokaa tehtiin Sipoon Söderkulla skolanissa.

 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu