Jää-tä-vän hyvät jälkkärit
Keräsimme kokoon taivaallisilta maistuvia talven jälkkäreitä, joissa pirskahtelee jo tulevan kevään raikkaus. Näissä resepteissä on maun lisäksi hyvää niiden muunneltavuus – jos kaapissasi on jo IsoMitan toinen tuote valmiiksi, kokeile sitä rohkeasti ja muokkaa reseptiä omiin tarpeisiisi sopivaksi. Useimmista ohjeista valmistuu kätevästi monta eri jälkkäriä.
Törkeän hyvässä Vadelmaisessa lakritsi-britassa on mukana aavistus sitruunaa. Vadelman kirpeys ja lakritsin lempeys luovat toimivan makumaailman, jota on vaikea päihittää. Tarvitsetko myös gluteenittoman vaihtoehdon? Valmista lakritsimousse ja tarjoile se vadelmien kera – nam!
Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku! Pelkkä rallattelu ei riitä onnistumiseen. Rapean keksipohjan ja raikkaan täyteläisen täytteen avulla sen sijaan pääset pitkälle. Tässä kakkuresepti, joka onnistuu aina: Aurinkoinen mangokakku.
Tästä klassisen makuparin yhdistävästä jälkkäristä, Salmiakilla maustetusta sitruunarahkasta, tulee heti suosikkisi, koska se on niin helppo valmistaa ja koska se on uskomattoman hyvää. Keväisen mango-sitruunamoussen hedelmäisyys tuo kevätauringon jälkiruokapöytään. Sitruuna-inkiväärigranitén jäähileinen koostumus raikastaa tuhdin ruokailun jälkeen tai virkistää kesken pitkän illallisen.
Kylmänraikkaat, jäätävän hyvät jälkkärit eli sorbetit ja jäädykkeet voit valmistaa etukäteen odottamaan herkuttelua. Suosittelemme Mango-porkkana sorbettia, Minttusuklaajäädykettä ja Pähkinäistä inkiväärijäädykettä. Kaikki IsoMitta Mousset ja Kiisseliainekset kestävät pakastuksen, joten varioi makuja sen mukaan, mitä tuotetta sinulla jo on.