Lue uusin asiakaslehti

Sesongin kuumimmat keitot

Nyt on syyskauden keittojen reseptit testattu ja kirjattu ylös! Keräsimme ohjeet ja vinkit yhteen keittiöammattilaisten arjen helpottamiseksi. Sesongin keitot lämmittävät mieltä ja tekevät syksystä höyryävän kuuman.

Lämpimän mausteisia, värikkäitä, tuhteja ja täyttäviä – sellaisia ovat tämän sesongin parhaimmat keitot. Nyt on tarjolla runsaasti kasvisvaihtoehtoja ja kalakeittoja! Tee pohja Isomitta Keittopohja -aineksista ja mausta fondeilla tai yllättävillä raaka-aineilla. Ylijääneen keiton voi hyödyntää myös seuraavana päivänä, koska maku vain paranee lämmittäessä.

Tuunamalla uutta tatsia

Keittopäivän kruunaavat keittoon lisättävät lisukkeet ja koristeet. Niiden avulla yksi ja sama keitto muuntuu hetkessä aivan toisenlaiseksi. Sosekeitoista tulee juhlavampia yrteillä tai tahnoilla tai kevyisiin keittoihin saa ruokaisuutta leipäkuutioilla tai paahdetulla pekonilla.

Perinteinen borschkeitto saa mausteisen ja tulisen vivahteen chorizosta. Paahdettu pekoni on suolainen ja rapea lisä kantarellikeitolle. Menneen kesän maut tuot keittolautasille maustamalla herkkusienikeiton tillillä. Satokauden sosekeiton viimeistelevät yrttimaustetut popcornit. Äyriäiskeiton päälle lisätään ravut ja salaatti tuomaan makua sekä raikkautta.

Laita tarjolle lisukevaihtoehtoja ja anna asiakkaan itse tuunata oma annoksensa.

Viimeisen silauksen antavat esim:
- krutongit
- yrtit ja kasvikset
- erilaiset tahnat, kuten hummus tai pesto
- sinappi tai majoneesi 
- smetana tai muut maitotuotteet
- pähkinät ja siemenet 
- sipuli paahdettuna tai raakana
- pekonikuutiot
 

Parhaita keittoja syksyyn


Miten paljon keittoa kannattaa tehdään per henkilö? Katso annoskoot »
 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu