Lue uusin asiakaslehti

IsoMitta Kiisselit leivonnassa – meheviä täytteitä, makua ja loistavia kiilteitä

IsoMitta Kiisselit valmistuvat vain 10 minuutissa, ja ne maistuvat sellaisenaan sekä voit käyttää niitä mausteena vaahtoihin, rahkoihin, kerma- ja piimähyytelöihin, juustokakkuihin ja täytteisiin, juomiin ja jäädykkeisiin. Nyt katsotaan tarkemmin, mitä tarjottavaa IsoMitta Kiisseleillä on leivonnassa!

Käytä IsoMitta Kiisseleitä kakkujen täytteenä

IsoMitta Kiisseliainekset antavat sekä makua että mehevyyttä kakkujen ja leivonnaisten täytteisiin. Käytä valmista kiisseliä, kuten käyttäisit hilloa kakun välissä. Näin saat halutun paksuisen ja intensiivisen makuisen täytteen kakuille. Hieman löysemmäksi valmistettu kiisseli lisäksi kosteuttaa kakkua. 

Kiisseli toimii eristeenä kakkupohjan ja kuorrutteen välillä. Sipaise kiisseliä kakun pintaan ennen kuorruttamista, niin esimerkiksi kinuski ei imeydy kakkuun. 

Tässä on kaksi ihanan marjaista esimerkkiä, miten kiisseli taipuu leivonnaisten täytteisiin. Mansikkatiramisussa on yhdistetty vaniljakastike, maitorahka ja tuore mansikka IsoMitta Mansikkakiisseliaineksiin. Modernissa mustikkakukossa täytteenä toimii IsoMitta Mustikka-vadelmakiisseli

Kiisselitäytettä kannattaa kokeilla rohkeasti leivonnassa. Klassinen sitruunamarenkipiirakka rakentuu nopeasti murotaikinasta, IsoMitta Sitruunakiisselista ja marengista. Mustikkapulliin taas käy IsoMitta Mustikkakiisseli. Päästä luovuutesi valloilleen!

IsoMitta Kiisseleistä loistavat kiilteet kakkuun – kestää pakastuksen

Yhtä tärkeää kuin leivonnaisten ja kakkujen maku, on se miltä ne näyttävät. Kakkujen koristelu onkin aivan oma taiteenlajinsa, jossa IsoMitta Kiisselit tulevat avuksesi. 

Näin teet kakkukilteen IsoMitta Kiisseleistä:
1) Valmista kiisseli pakkauksen ohjeen mukaan.
2) Sulata pieni määrä liivatetta ja lisää kiisselin joukkoon.
3) Kaada jäähtynyt seos kakun pintaan ja anna hyytyä kylmässä noin 1 h.

Veden sijasta kiisselin voi valmistaa mehuun, kookosmaitoon tai muuhun haluamaasi nesteeseen. Ja mikä parasta: kakun voi pakastaa kiilteen hyydyttyä. 

IsoMitta Kiisseleistä valmistetut kakkujen kiilteet loistavat upeissa väreissä ja ovat sellaisenaan jo riittävä koristus kakulle. Mutta jos kaipaat vielä jotain extraa, niin luo upeita koristeluja kiilteiden päälle. Ehkä keko mustikoita IsoMitta Mustikka-vadelmakiisselistä tehdyn kiilteen päälle. Tai yhdistä sitruunakiisselin keltaiseen pohjaan vadelmia ja passionhedelmän siivuja. Mansikka ja limesiivut raikastavat kesäkakun ilmeen ja talveen tuo lämpöä karpalo ja rosmariinin oksat. Viimeistele kakkujen koristelu pähkinöiden tai keksien muruilla.

Supervinkki suolaisen juustokakun ystäville!

IsoMitta Kiisseliaineksista saat tyylikkään kiilteen myös suolaisiin juustokakkuihin. Tee savuporokakun kiille IsoMitta Puolukkakiisselistä ja kalaisen kakun kiille IsoMitta Sitruunakiisselistä. Mausta halutessasi kiisselin valmistukseen käyttämäsi neste kala- tai lihafondeilla, ja tuo näyttävyyttä tuoreilla puolukoilla tai sitruunan viipaleilla. 
 

Tilaa uusimmat reseptit sähköpostiisi!

IsoMitan uutiskirje kertoo kaikesta hyvästä: sesonkien parhaista ideoista ja resepteistä, uutuuksista sekä vinkeistä.

Jaa:

Asiakaspalvelu